Posicionar La Mongia com a centre referent dels serveis de formació i ocupació per a la ciutadania i les empreses. Concretar una estratègia de màrqueting públic en termes d’ocupació i formació.
Apropar el SLO a les empreses, integrat a l’OAE (oficina d’atenció a l’empresa), per tal de donar a conèixer el servei i implicar-les en la participació d’accions dirigides a la intermediació laboral i la inserció de les persones usuàries del SLO.
Impulsar la col·laboració i la coordinació dels equips dels serveis d’empresa (CSETC) i els d’ocupació (FIO) en les necessitats del teixit productiu, la prospecció empresarial i el mercat de treball, cooperant i intercanviant informació i indicadors dels agents implicats en el desenvolupament local, empreses, comerços, talent, persones i iniciatives, per a l’aprofitament recíproc de demandes, necessitats i potencialitats en termes de desenvolupament local i d’ocupació.
Impulsar lús i l’aprofitament del laboratori tecnològic d’experimentació, orientació i productivitat d’intel·ligència artificial (LIVING LAB IA) entre les persones que vulguin orientar-se en l’estratègia de recerca de feina i millorar les seves competències i la capacitació.
Ampliar, diversificar i millorar l’oferta de formació de coneixement amb recursos multicanal on/off line de l’entorn per facilitar l’accés a les ofertes de feina, als recursos de recerca de feina i de qualificació professional, per millorar l’ocupabilitat, disminuir la bretxa digital i arribar, també, a col·lectius més qualificats.
Crear mesures i estratègies per obtenir un coneixement exhaustiu de les ocupacions que suposen una oportunitat al territori i dotar d’eines, tant a les empreses com a les persones que requereixen orientació, per obtenir mapes d’ocupabilitat.
Aconseguir que les empreses proveïdores de l’Ajuntament coneguin el servei d’ocupació i l’utilitzin a l’hora de buscar personal i que s’incrementi el nombre d’insercions laborals.
Incorporar el model d’orientació de l’agència catalana de l’FP i potenciar la col·laboració públicoprivada per a la realització d’accions formatives dirigides a persones en actiu.
Impulsar la creació d’una agència de desenvolupament econòmic com a instrument viu que concentri i articuli l’execució de les polítiques actives i econòmiques al territori i respongui a les seves necessitats i reptes evolutius.
Impulsar els negocis i fomentar l’emprenedoria i l’activitat econòmica: informació, assessorament i suport a iniciatives emprenedores i d’empreses mitjançant el mètode d'emprenedoria multidimensional (mètode singular per a l’anàlisi de la viabilitat dels projectes que incorpora la visió sistèmica i que permet prevenir problemes futurs i respongui a les seves necessitats i reptes evolutius.
Esdevenir un referent local d’empreses, emprenedoria i agents econòmics: activació i impuls de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE).
Impulsar la creació d’un laboratori tecnològic d’experimentació, orientació i productivitat d’intel·ligència artificial (LIVING LAB IA) adreçat a empreses i a emprenedors i emprenedores.
Fomentar i premiar la cultura emprenedora entre els joves i les joves per afavorir el talent local.
Fomentar l’associacionisme empresarial com a generador de riquesa i ocupació local, mitjançant convenis i subvencions amb diferents agents: polígons, comerç, mercats...
Donar suport a l’empresariat local: establir i mantenir una comunicació directa i prospectiva amb les principals indústries i empreses ubicades al municipi, a fi de detectar necessitats i oportunitats i oferir seguiment i suport en la consolidació i creixement empresarial.
Impulsar el desenvolupament de les noves zones industrials previstes al POUM i dels polígons industrials existents.
Donar suport a un dels sectors empresarials estratègics, el sector d’indústries culturals, i impulsar l’Oficina de Suport de les Empreses Culturals de Cardedeu (OSEC).
Potenciar l’economia social i i solidària, l’economia circular i l’economia verda i la seva visió en tots els àmbits de l’economia sostenible i de la qualitat de vida.
Crear un pla d’acció de legislatura per impulsar el comerç local amb la participació de la Xarxa Comerç Cardedeu.
Connectar el comerç local amb les activitats de promoció local.
Desenvolupar un pla de senyalització dels principals atractius, eixos comercials i accessos a la vila i dels aparcaments.
Crear campanyes de sensibilització i consciència de la compra local i promocionar el comerç de proximitat.
Donar suport a la Xarxa Comerç Cardedeu, mitjançant un conveni de col·laboració i una subvenció directa.
Pla local de comerç verd i sostenible.
Pla de millora de l’ecosistema comercial i de la competitivitat dels comerços.
Pla de foment, modernització i millora dels mercats de venda no sedentària: estudi, disseny, ordenació, reglamentació i nova licitació (mercats dels dilluns i els dissabtes).
Impulsar el Mercat Municipal de Cardedeu i donar suport a l’associació de paradistes del mercat, amb una nova licitació i l’objectiu de tenir un mercat sense parades buides.
Donar suport i projecció externa a la Fira de Sant Isidre.
Signar un conveni de col·laboració i assignar una subvenció directa a l’Associació Veïns del Centre de la Vila de Cardedeu per a la Fira de Nadal.
Impulsar un pla de promoció, comunicació i projecció de la vila per remarcar els elements, valors, referents i talent genuïns de Cardedeu.
Fomentar el turisme cultural, patrimonial i sostenible i elaborar un pla local de dinamització del turisme responsable.
Visualitzar l’oferta cultural, patrimonial i lúdica de la vila vinculada a l’atracció turística.
Crear un catàleg de col·laboració d’activitats de promoció de la vila, tant públiques com privades i generar dinàmiques participatives.
Impulsar la participació de Cardedeu en projectes europeus que permetin l’intercanvi de coneixement i de bones pràctiques.
Impulsar la participació de Cardedeu en xarxes de ciutats i pobles d’àmbit europeu, per compartir experiències i aprendre d’altres pobles innovadors i punters.
Executar l’actuació de construcció de vint-i-quatre habitatges d’arrendament social, dins de l’àmbit del PMU 20, finançats a través de l’actuació finançada dins el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, Fons Next Generation UE.
Objectius Desenvolupament Sostenible