Revisar l’Ordenança municipal reguladora de la tinença i protecció dels animals i adaptar-la a la nova normativa bàsica de protecció i benestar animal.
Promoure campanyes d’adopció d’animals de companyia abandonats.
Promoure accions d’identificació i cens de gats, gossos i fures.
Organitzar xerrades de conscienciació sobre benestar animal i tinença responsable. Sensibilitzar en la no-violència i contra el maltractament animal.
Elaborar un programa municipal de gestió de colònies felines.
Instal·lar refugis de gats per garantir espais segurs per a les colònies.
Promoure noves accions per a la divulgació de bones pràctiques en la tinença animal.
Elaborar protocols per a la detecció del maltractament animal per als agents de la Policia Local i altres agents de l’autoritat, de retorn a la persona propietària dels animals de companyia recollits morts i identificats a la via urbana i un altre de captura i manipulació de fauna lliure al municipi.
Construir parcs canins tancats amb tanques altes perquè els animals puguin córrer lliurement. Equipar-los amb circuits per jugar, elements d'enriquiment sensorial, arbres per donar ombra, fonts adaptades i bancs.
Facilitar l’accés als serveis veterinaris dels animals de companyia dels col·lectius vulnerables.
Treballar transversalment amb la resta d’àrees la tinença responsable i els beneficis dels animals de companyia.
Donar suport i reforçar el teixit associatiu i comunitari.
Actualitzar el registre d’entitats i associacions municipal.
Actualitzar el registre públic del teixit associatiu perquè el contacte amb les entitats sigui més àgil.
Donar suport a les adaptacions del teixit associatiu a les noves demandes de la societat.
Impulsar accions en xarxa amb les entitats del territori i fomentar les sinergies entre entitats.
Potenciar el voluntariat com a figura de suport a les activitats i programes de diferents àmbits: cívics, socials, culturals, etc.
Crear i dinamitzar la plataforma digital Participa311 com a espai informatiu, de participació i de governança ciutadana transversal a totes les àrees de gestió municipals.
Impulsar processos participatius amb el conjunt de la ciutadania sobre temes d'interès general i d’avaluació dels serveis públics municipals.
Crear les regidories de barri com a eina de connexió entre els barris i l’Ajuntament i facilitar la detecció de necessitats i millores a realitzar.
Executar les actuacions pendents de l’edició anterior (2021-2022).
Implementar la tercera edició dels Pressupostos Participatius incloent-hi les millores i els canvis que es considerin pertinents en els òrgans i espais de participació, a partir de l’avaluació efectuada.
Elaborar un pla d'equipaments esportius, per tal d'optimitzar els usos i donar resposta a les necessitats d'espais de les entitats esportives i de la població en general.
Garantir l'accessibilitat de tots els espais on es practiqui l’activitat esportiva.
Impulsar la creació d'una taula d'entitats esportives per coordinar les accions i posar en comú temes d'interès entre regidoria, professionals i entitats esportives, i prioritzar la comunicació entre totes les parts per tal d'enfortir el teixit associatiu i aprofitar les sinergies.
Donar facilitats als clubs per a la formació complementària dels equips tècnics i professionals, amb l'objectiu de potenciar els valors de l'esport, però també tenint com a prioritat la formació de la persona. Oferir formacions complementàries a la formació regulada i federada, enfocades a temes com ara coeducació, violència, assetjament, intel·ligència emocional...
Elaborar un protocol per a la prevenció i l’abordatge de l'assetjament en l'àmbit esportiu.
Potenciar l'activitat física a l'aire lliure, amb la creació de circuits d'activitat física en zones allunyades dels centres d’activitat esportiva.
Fomentar i promocionar la realització d'esdeveniments esportius a Cardedeu.
Incrementar la difusió de l'activitat esportiva que es realitza a Cardedeu amb canals propis de difusió a internet i a les xarxes socials.
Estudiar i valorar la instal·lació de càmeres per a retransmissions en directe al Pavelló d'Esports.
Continuar fomentant i impulsant la participació de la dona en el món esportiu, tant en la pràctica com en càrrecs tècnics i directius.
Realitzar projectes i activitats d'esport inclusiu, facilitant material adaptat per a tothom que hi participi,
Senyalitzar i adequar noves rutes de bicicleta i senderisme pels voltants del nucli urbà.
Oferir als professionals de l'esport formació amb relació al tracte amb la discapacitat.
Repensar i recuperar la Festa de l'Esportista, com a reconeixement a la dedicació i l'esforç.
Obrir l'exterior dels espais esportius municipals en períodes en què no hi hagi competició esportiva.
Portar a terme el cobriment de la pista esportiva exterior del pavelló.
Iniciar el procés per a la construcció de la piscina d’esbarjo a Cardedeu.
Treballar en el desplegament i difusió del Pla d'igualtat municipal 23-26.
Informar i difondre totes les accions que desenvolupa la regidoria.
Dur a terme campanyes de sensibilització sobre la igualtat i la diversitat de gènere, discriminacions, construcció de relacions socials igualitàries i visibilitat.
Donar visibilitat a les diades assenyalades amb actes i suport a les accions del teixit associatiu.
Donar suport a l'associacionisme per fomentar la participació ciutadana.
Treballar en la incorporació de la perspectiva de gènere a les polítiques del departament de Desenvolupament de les persones amb l'aprovació i desplegament del Pla d'Igualtat intern 2024-2027.
Elaborar una guia per a l'aplicació de criteris de transversalitat de gènere a la política pública.
Començar a treballar per a la internalització del SAP, d'acord amb les necessitats i l’increment demogràfic de la població de Cardedeu. Actualment, el servei està externalitzat, però esdevindrà obligatori a partir dels 20.000 habitants.
Referenciar el servei d'atenció integral LGBTIQ+.
Garantir l'establiment de Punts Liles a les festes municipals d'alta concurrència.
Continuar desplegant el programa Cardedeu Coeduca.
Oferir formació sobre valors coeducadors, diversitat de gènere i drets sexuals i reproductius als centres educatius de Cardedeu.
Coordinar el programa Cardedeu Coeduca amb la resta de programes que es realitzen al municipi.
Ampliar la taula de coeducació més enllà de l'àmbit educatiu amb l'adhesió de representants d'altres àrees (esport, cultura, salut).
Promoure la sensibilització vers les cures, la corresponsabilitat i l'equilibri dels temps de vida.
Afavorir espais i serveis de cures. Espais de trobada, suport, informació i atenció a les persones cuidadores no professionals (discapacitat, gent gran).
Promoure l’art i la cultura a Cardedeu, activant el sector de les empreses culturals amb assessorament, eines de gestió, programes a mida i formació específica, per tal de fer- les viables, en col·laboració amb l’Àrea de desenvolupament econòmic i innovació.
Potenciar els artistes locals i les entitats, apostant pels festivals i projectes culturals, per tal de situar la creació artística i la producció cultural com a instrument d’identitat personal i col·lectiva a Cardedeu, organitzant i proposant recursos i mecanismes d’ajut.
Descentralitzar la cultura, apostant per la inclusió i els drets culturals, fent-la arribar a nous públics i espais de la vila, amb coordinació amb les regidories de Serveis a les persones i Acció cívica i l’Àrea de drets socials.
Iniciar el Projecte cultural referencial a Cardedeu de la Tèxtil Rase, segons els seus cinc eixos principals: suport a la creació, formació, assessorament, exhibició i difusió artística, perquè esdevingui un espai d’intercanvi i trobada de totes aquelles persones creadores i interessades en la cultura, i com a eix vertebrador de la cultura de proximitat, comunitària, de civisme i de participació ciutadana, per convertir-lo en un espai cultural i polivalent per a professionals i amateurs.
Impulsar un Pla de Comunicació Cultural.
Continuar potenciant les biblioteques Marc de Vilalba i Les Aigües com a equipaments culturals de base, cohesionadors i integradors.
Continuar col·laborant estretament amb les entitats i associacions del municipi per a l'ús conjunt d'espais i l’organització d'esdeveniments a la ciutat.
Continuar potenciant la cultura tradicional catalana, donant suport a associacions i entitats.
Consolidar el Museu-Arxiu Tomàs Balvey com un espai cultural de proximitat, tot estimulant la participació de nous públics, així com de tots els sectors socials i entitats del municipi.
Posar en valor, senyalitzant-los, els elements patrimonials i de memòria històrica de Cardedeu.
Millorar els equipaments culturals, repensant les seves necessitats i usos actuals.
Continuar donant suport al cinema en versió original, prioritzant la subtitulació en català i la producció catalana.
Consolidar el treball amb les comunitats educatives, socials i culturals per fer arribar l’educació artística i la cultura a totes les persones.
Repassar i repensar el Cens Cultural per convertir-lo en un directori artístic i cultural útil.
Habilitar l’Oficina d’atenció integral a l’edifici de l’OAC , un servei accessible i especialitzat per donar informació, orientació i suport a persones amb capacitats diverses (qualsevol tipus de discapacitat i gent gran).
Crear la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, un espai de participació i decisió.
Impulsar la campanya de sensibilització “Posa't al meu lloc, no aparquis al meu lloc” per promoure el bon ús de les places d'aparcament reservades per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda.
Donar a conèixer els suports d'accessibilitat en àmbits com la cultura, el turisme o el transport i visibilitzar com, disposant d’aquests eines, les persones amb capacitats diverses poden participar en la vida comunitària amb la resta de ciutadania: instal·lació d’ascensors, bucles magnètics, subtitulació, informació accessible, lectura fàcil, explicacions senzilles, senyalització clara, braille, elements tàctils, senyals acústics, rampes, accés sense graons...
Promoure campanyes de sensibilització en l’àmbit del comerç per eliminar barreres arquitectòniques ( físiques, intel·lectuals, etc.), per crear consciència i impulsar la compra local.
Impulsar el projecte que preveu fer sessions de bàsquet per a nens amb TEA o TDAH, en un espai segur, divertit i inclusiu, sense cap pressió de competició, i fomentar la participació i el desenvolupament personal de cada nen.
Realitzar sessions de cinema obertes a tothom i sensibles a les necessitats de les persones amb autisme o discapacitat intel·lectual. Les sales de cinema poden convertir-se en llocs angoixants per a les persones amb autisme o amb discapacitat intel·lectual i per als seus acompanyants.
Impulsar el projecte RTVC “EnllaçaRts”.
Publicar informació sobre el grau d’accessibilitat als espais i esdeveniments culturals en els materials de difusió.
Fer accessibles els esdeveniments culturals, incorporant-hi mesures com la interpretació en llengua de signes, la subtitulació, els bucles magnètics, l’audiodescripció, els textos en braille o amb elements tàctils amb relleu. Impulsar mesures com ara l’adaptació dels textos per aconseguir una lectura fàcil, en la senyalització d’espais i exposicions i també en les explicacions per fer les activitats més entenedores.
Celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat del 2024. Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es celebra cada any el 3 de desembre, Cardedeu organitzarà, enguany, diverses activitats commemoratives. Celebrar la 2a edició del Fest-In.
Vetllar perquè les festes es preparin tenint en compte les necessitats i les diversitats de totes les persones i que incloguin les persones amb diferents tipus de discapacitat. Impulsar l’accessibilitat: incloure la interpretació de llenguatge de signes, disposar de lavabos accessibles, usar senyals amb pictogrames, preveure l’accés sense cues, disposar de zones de calma... Polítiques d'acceptació. Promoure polítiques d'acceptació i comprensió per part dels altres visitants i fomentar un ambient respectuós i tolerant. Fomentar els tallers i les activitats inclusives. Sensibilització i formació. Facilitar formació al personal i als voluntaris perquè sàpiguen com interactuar amb persones amb diversitat funcional i altres necessitats especials. Sensibilització i formació. Facilitar formació al personal i als voluntaris perquè sàpiguen com interactuar amb persones amb diversitat funcional i altres necessitats especials.
Incorporar informació amb imatges al transport públic per als usuaris amb dificultats de comprensió.
Quan sigui necessari, oferir assistència personal a les persones amb capacitats diverses per ajudar-los a accedir als nostres serveis.
Dotar la regidoria de Joventut de cos i estructura, mitjançant la internalització del servei. Preveure la incorporació del personal imprescindible per poder desenvolupar les polítiques de joventut des de l'Ajuntament, amb les figures d'auxiliar tècnic de joventut i dinamitzador/a.
Revisar i actualitzar el Pla local de joventut per tal d'afrontar la diversitat d'interessos de les persones joves. Fixar els eixos en els quals caldrà posar-hi més atenció: oci, formació i participació.
Consolidar un espai de referència per a joves. Repensar i redefinir l'espai de Vil·la Paquita segons les necessitats: sales polivalents, d'estudi, de treball i de trobades juvenils.
Estudiar i ampliar l'oferta d'activitats del Casal jove La Paki per arribar a un major nombre de joves, i que prenguin part en el procés de selecció d'aquestes activitats i la definició de la programació.
Posar en marxa la creació dels consells municipals d'adolescents i joves, com a continuïtat del consell d'infants, per tal que les persones joves se sentin representades en les polítiques municipals.
Establir punts d'informació juvenil (barris, instituts, zones esportives) amb l'objectiu d'estar en contacte amb la població jove a peu de carrer i recollir demandes i propostes.
Revisar i redefinir els pressupostos participatius juvenils (COU).
Promocionar i afavorir la participació jove en la vida cultural, social i econòmica de Cardedeu.
Integrar les persones joves als espais culturals i de creació ja existents. Facilitar un espai per a la creació juvenil a la nova Tèxtil Rase Fàbrica de Cultura.
Potenciar programes de contractació per a joves. Apostar perquè l'Ajuntament sigui una entitat generadora de primeres experiències laborals, i promoure la contractació de joves en el teixit econòmic local.
Oferir informació i assessorament en diferents àrees: acadèmica, laboral, associacionisme, mobilitat internacional...
Desenvolupar activitats d'estiu per a joves: casals, tallers...
Desenvolupar projectes d'escolta jove i acompanyament emocional.
Recuperar l’Oficina Municipal d’escolarització, per tal d’apropar als ciutadans tota la informació educativa del municipi.
Iniciar un estudi sobre la necessitat de places d’escola bressol municipal a Cardedeu.
Mantenir la tarifació social a les escoles bressol municipals.
Impulsar els ensenyaments artístics a Cardedeu a totes les edats.
Vetllar perquè l’administració educativa competent garanteixi una oferta educativa pública de qualitat, que doni resposta a les necessitats de la nostra ciutadania.
Defensar el principi d’inclusió en els processos d’escolarització dels infants i joves amb diferents capacitats.
Impulsar actuacions de coordinació amb la xarxa educativa del municipi per millorar l’èxit escolar, reduir els percentatges d'absentisme i la formació per a col·lectius en risc social.
Impulsar el coneixement de l'alumnat de l'emprenedoria i el cooperativisme i la participació dels infants en les institucions democràtiques, a través del Consell municipal dels infants i el Consell municipal dels adolescents.
Defensar el català a l’educació com a eina de cohesió i equitat.
Promoure un espai familiar de criança municipal.
Continuar potenciant el Pla educatiu d’Entorn (Emmiralla’m) per tal de donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives del municipi, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves de la vila i potenciant el treball en xarxa entre tots els centres educatius.
Potenciar l’educació al llarg de la vida per tal de permetre que les persones adultes desenvolupin les capacitats, enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals.
Crear el Consell Local de Salut de Cardedeu per treballar estratègies de prevenció i promoció de la salut arrelades al territori amb perspectiva comunitària, d’equitat i inclusiva.
Avaluar el Pla local de salut 2019-2023.
Elaborar el nou Pla local de Salut 2024-2028 impulsat per l’estratègia de “salut a totes les polítiques”, per incorporar la perspectiva de salut transversalment en la gestió del municipi.
Desplegar les accions del Pla Local de Salut.
Promoure la salut comunitària sota el nou concepte de Cardedeu Vila Cuidadora.
Liderar la coordinació del projecte de prescripció social, potenciant i incorporant noves activitats comunitàries (rutes saludables, activitats esportives, culturals, etc.).
Impulsar la xarxa d’actius de salut al municipi.
Elaborar i desplegar les accions de l’Estudi de necessitats presents i futures en l’àmbit de la salut mental i el mapa de recursos en el territori de Cardedeu.
Participar activament de la TSMA de Granollers i comarca.
Impulsar actuacions antiestigma a la comunitat.
Fomentar projectes d’acord al model de recuperació en salut mental.
Desenvolupar projectes i programes específics de prevenció i promoció de la salut comunitària, fomentant la qualitat de vida de les persones.
Impulsar la cardioprotecció municipal.
Impulsar un protocol d’actuació en episodis de temperatures extremes.
Participar activament en el pla d’envelliment actiu.
Desplegar el programa de Promoció de la salut en l’àmbit educatiu i d’oci:.
Mantenir els programes de protecció de la salut de competència municipal.
Controlar les instal·lacions amb risc de legionel·losi.
Mantenir el control de plagues a la via pública i als equipaments municipals.
Controlar la població de coloms al municipi.
Cens municipal d’establiments alimentaris i control de la seguretat alimentària.
Control de les piscines d’ús públic. Control d’establiments de tatuatge, pírcing i micropigmentació.
Mantenir la vigilància municipal de l’aigua d’aixeta.
Impulsar i supervisar les millores al CAP Cardedeu realitzades per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.
Desenvolupar el programa ‘A Cardedeu en Català’ com a eina per a la defensa, promoció i protecció de la llengua catalana, comptant amb el CPNL i la participació de l’assemblea ciutadana, particulars i entitats de Cardedeu.
Treballar específicament per la presència del català en tots els àmbits públics de Cardedeu, com a eina de cohesió social, a partir dels indicadors obtinguts pel Pla Ofercat, i en col·laboració amb les altres regidories de l’Ajuntament.
Repassar i refer el Reglament per a l'ús de la llengua catalana a Cardedeu vetllant per la seva aplicació a l’administració pública municipal.
Fer seguiment de l’ús de la llengua catalana per part de totes les persones, organismes i empreses contractades vinculades a l’Ajuntament, afavorint sessions d’aprenentatge i de sensibilització gratuïtes, en coordinació amb el CPNL.
Continuar col·laborant amb els programes duts a terme pel CPNL de Cardedeu i l’Escola de persones adultes de La Mongia, per posar a l’abast de tota la ciutadania l’aprenentatge de la llengua i, per tant, donar-li la possibilitat d’adquirir la competència comunicativa necessària per poder-se relacionar en català en el seu entorn social i professional.
Donar suport als projectes del CPNL per facilitar que els ciutadans coneguin i tinguin al seu abast productes de consum en català: Totjoc (programa de promoció del joc en català), Cinc (cicles de cinema infantil en català), i al Cicle Gaudí (pel·lícules recents produïdes a Catalunya).
Programar les pel·lícules en V.O. subtitulades en català, sempre que existeixi la versió, com a programació estable de l’Esbarjo.
Incrementar i facilitar la participació de les entitats i la ciutadania en la programació de les festes i la celebració de les tradicions.
Treballar conjuntament amb les entitats per la recuperació, creació i desenvolupament de noves festes i iniciatives.
Incentivar la participació i la creativitat en les activitats festives.
Donar major visibilitat a les entitats de cultura popular com a elements de la cultura de Cardedeu a través del suport a les seves iniciatives i l’exposició dels elements festius de les colles a l’equipament de la Fàbrica de Cultura.
Continuar facilitant el material i els espais disponibles i necessaris per a les entitats amb el fi que puguin realitzar les activitats de la forma més òptima, còmoda i confortable per al desenvolupament de la mateixa activitat, sense molestar el veïnat.
Treballar per buscar altres línies de finançament de les activitats que componen el programa de festes populars de Cardedeu.
Garantir una oferta de festes i activitats amb arrelament al municipi per a públics amplis, sense perdre de vista activitats i públics minoritaris.
Garantir unes festes inclusives per tal que tota la ciutadania en pugui gaudir.
Impulsar noves propostes culturals i recreatives i un programa conjunt que aglutini i faciliti a la ciutadania tenir coneixement de les activitats, accions i esdeveniments que tenen lloc a Cardedeu durant el Nadal.
Apropar la cultura popular i tradicional catalana als centres educatius, especialment, pel que fa a les manifestacions de cultura popular locals.
Objectius Desenvolupament Sostenible